(BARCELONA GAY LIVE BLOG)

GAIXAMPLE I GAYXAMPLE

Estic pensant que si la sèrie GAYXAMPLE triomfa a nivell internacional llavors el GAYXAMPLE es farà conegut arreu del món. Com a mínim arreu del món gai. I això em fa pensar que si això passa llavors la paraula GAYXAMPLE es menjarà la paraula GAIXAMPLE.

Se suposa que GAYXAMPLE és la unió de GAY + EIXAMPLE. Seria un compost d’una paraula on s’uneix una paraula en anglès i una paraula en català. Curiosament com en castellà també es diu GAY es pot tenir la sensació que GAYXAMPLE és la versió castellanitzada de GAIXAMPLE.

Per una altra banda a l’igual que es pot tenir la sensació que GAYXAMPLE és una versió castellanitzada de GAYXAMPLE també es pot tenir la sensació que GAIXAMPLE pot ser una versió catalanitzada de GAYXAMPLE. Com si GAIXAMPLE fos la unió de GAI i EIXAMPLE.

Doncs bé a l’igual que GAYXAMPLE no està en castellà GAIXAMPLE tampoc està en català. O sí? Eixample conté una I. O sigui que GAIXAMPLE podríem dir que podria ser també la unió de GAY i de EIXAMPLE i que agafem la I d’Eixample. El fet que sembli una paraula més catalana seria casualitat …

Per una altra banda GAIXAMPLE sonaria com EIXAMPLE però amb una G davant. GAYXAMPLE sonaria de diverses maneres segons pronunciessim GAY en la versió original o no. En qualsevol cas és evident que en aquest cas la paraula GAY agafa protagonisme i EIXAMPLE en perd.

En resum, el que vull dir és que en castellà i en anglès la paraula adient no és necessàriament GAYXAMPLE ja que GAIXAMPLE també es pot considerar de la unió de GAY i EIXAMPLE!

I tot això sense entrar en consideracions polítiques …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s