(BARCELONA GAY LIVE BLOG)

LA PROTESTA ÀRAB VERSIÓ OCCIDENTAL

Des de fa mesos veiem com els joves i les xarxes socials al món àrab estan portant revoltes al món àrab en contra de corrupcions i dictadors.

Fins fa poc ens ho podíem veure amb una certa distància però el cas de Líbia ens fa veure que finalment també aquesta revolta ens està afectant.

Però i ha un cosa que fa setmanes que intento esbrinar i no aconsegueixo pas. M’explico:

Des de fa mesos veiem com una revolta en un país àrab arriba a un altre país àrab. Com nosaltres no vivim en un país àrab i no vivim en cap dictadura sembla com si aquestes revoltes no ens haguessin de preocupar. Però estic pensant que potser no ens adonem però pot passar que finalment aquestes revoltes arribin a Occident! El problema que tinc és imaginar-me com poden arribar. Aquest és el gran problema. Aquí també tenim xarxes socials però no tenim dictadors. El problema és doncs saber què pot passar en els països on hi ha democràcia. Una possibilitat és que no passi res substancial però tinc la sensació que potser ens estem equivocant! Fa uns mesos molta gent no sospitavem que el que s’està visquent ara als països àrabs pogués passar. Dons qui no ens diu que a Occident no pot passar quelcom semblant? El problema és saber què pot passar.

Estc convençut que no m’imagino el que pot passar però quan passi em faréc reus de no haver-ho vist amb temps. De totes maneres dic algunes revoltes que ara m’imagino:

– els joves àrabes es revolten a Europa. Cansats d’estar marginats exigeixen ser ciutadans de primera. Els àrabs de França volen que França pugui tenir un president àrab també. Els joves àrabs d’Europa es revolten per tenir el mateix nivell de vida que els altres europeus.

– els aturats es revolten. Ja n’hi ha prou de privilegis. Mentre hi ha gent que té una feina fixa de per vida hi ha països amb un vint per cent d’aturats.

El problema per imaginar-se una revolta a Europa és que a Europa no podem clamar per un règim democràtic perquè ja el tenim. La única cosa que se m’acut és clamar perquè aquesta democràcia funciona bé.

Una altra possibilitat és que a Europa es revolti contra els bancs i el sistema financer.

Una altra possibilitat és que certes nacions es revoltin per demanar l’autodeterminació. Una altra possibilitat és que alguna manarquia caigui.

Però tot això que dic no m’imagino que pugui tenir les conseqüències que està tenint als països àrabs.

Potser el problema el podem tenir a Europa no pas per revoltes internes sinó per revoltes al món en general!

Podria haver revoltes per a que els països rics reparteixin la seva riquesa amb els països pobres.

No sé intento cerca noves revoltes que afectin a Europa però em costa imaginar el que pot passar. Però alguna pot passar. Gràcies a Internet també els europeus poden estar emprenyats amb coses dels nostres governs.

Potser la manca de vivenda i l’atur dels joves podria portar una revolta a Europa.

No ho sé però tinc la sensació que en els propers mesos o anys poden passar coses a Europa i al món que no ens imaginem. Fins i tot em puc imaginar al desintegració de la Unió Europea.

I a tot això hem d’afegir tot el que hem d’aprendre del que ha passat a Fukushima amb la central nuclear.

Amb Internet el món ha entrat en una altra dimensió.

Potser les protestes a Europa poden estar relacionades amb l’edat. La gent que està més ficada en les noves tecnologies demanarà tenir un protagonisme cabdal en el fer dels països. Hi haurà una revolta per la qual els joves demanaran el poder.

D’alguna manera és el que està passant als països àrabs. Els joves no només estan en contra de la corrupció i dels tirans. Els joves, gràcies a Internet se n’adonen que els viuen en un altre món amb altres possibilitats i demanen protagonisme.

Potser el que passarà a Europa és que hi haurà protestes per fer un canvi generacional. Hem de pensar que encara que visquem en democràcies a Occident encara tenim estructures de l’any de la “maricastanya”.

Tot aquest poder que tenen certes empreses sobre governs fets de partits antiquats tot això pot trontollar.

La gent que viu a les xarxes socials viu en un món on tot passa molt depressa i aquesta gent no acceptarà viure en un món que els fa fora. El món dels grans.

A Europa també hi haurà revolta. Potser no als carrers. Sinó a l’hora d evotar! Nous partits amb noves idees triomfaran. Adéu al sistema de partits d’ara. Bon Dia a la Gent Jove que ens governarà.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s