(BARCELONA GAY LIVE BLOG)

UNIFORME A LES ESCOLES PÚBLIQUES? NO, GRÀCIES!

Aquest matí a ELS MATINS de PILAR RAHOLA guanyava el SÍ a favor de que els nens i nenes portin uniforme a les escoles públiques.

Gairebé en moro en veure el resultat.

Segons la Pilar Rahola seria una manera de treure el marquisme de les aules ja que així tots anirien igual i no caldria que es gastessin diners els pares en roba de marques, etc.

La veritat és que no m’ho puc creure a on hem arribat. Quin fàstic de societat.

Jo sempre he vist l’uniforme com un símbol dels col·legis privats. Com una manera d’ostentació. Si els als col·legis públics portessin també uniforme seria com imitar els col·legis privats. Perfecte per deteriorar la imatge dels col.legis públics.

Ahir quan anava per carrer hi havia tres dones àrabs que anaven totes vestides de negre. Semblaven vestides com amb un uniforme. Una manera molt bona de que els marits les controlin perquè en anar vestides com vulguessin podien provocar, deuen pensar els seus estimats marits.

Això dels uniformes em sembla que es tornar al passat. Em sembla d’allò més retrògrad que em puc imaginar. Mai hagués pensat que arribariem a això.

Per cert, ja que sembla que hi ha tanta gent que vol que els seus nenes i nenes vagin a escola amb uniforme els pregaria a aquests pares i mares que també es posin d’acord i vagin tots uniformats a col·legi per recollir als fills. No seria gens bonic que uns fills fossin recollits per uns pares amb un tipus de roba caríssima i altres amb una altra roba.

VISCA LA LLIBERTAT! ABAIX EL NEORETROGRADISME ACTUAL!

(Una de els coses que té de bo ser dona és que pots triar diferents robes mentre que els homes van vestits més sembants. Em refereixo en certs treballs. Així Cuní sempre porta una americana i corvata. Sembre durant anys el mateix. Pilar Rahola, curiosament, es vesteix de manera variada i rica. Quina contradicció que justament ella vulgui els uniformes a l’escola!)

Hi ha fanàtics musulmans que voldrien totes les dones musulmanes vestides de la mateixa manera (ben tapades) Hi ha fanàtics a Catalunya que voldrien que tots els escolars també vesteixin igual. Que la consellera de la Generalitat tingui aquest aspecte tan antiquat i ranci és una cosa però que a TV3 la majoria de gent estigui d’acord amb l’uniforme és una altra cosa. És molt preocupant sobretot perquè deixa entreveure que el neoretrogradisme conservador va guanyant adeptes als seguidors de TV3.

Un deixo amb un enllaç a un article del THE GUARDIAN que parla sobre els catalans. I truquen a PILAR RAHOLA! Em sembla que al NYT també hi ha un article sobre Catalunya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s