(BARCELONA GAY LIVE BLOG)

GUARDIOLA I LA SEVA VISIÓ DEL BARÇA

AUGUST 19, 2009 - Football : Manager Josep Gua...

JOSEP GUARDIOLA

Avui Josep Guardiola per primer cop en tres anys ha fet unes declaracions de reacció a les provocacions de Mourinho. Ha estat un Pep Guardiola mai no vist i fent servir unes paraules gens usuals en ell. Però en aquest post no em vull fixar en aquest aspecte sinó en el fet que quan Guardiola parla del Barça parla d’ell com si estigués parlant de Catalunya. Menciona que aquest és un país on ens hem caigut però ens hem tornat a aixecar. També ha dit que aquest és un país tan petit on des d’un campanari es veu un altre campanari.

Aquesta visió de Guardiola respecte al Barça em crida l’atenció perquè n’hi maneres de veure el Barça força diferents.

De fet si resulta ser que el Barça representa Catalunya llavors em pregunto perquè el Barça fa negocis amb un emirat homòfob anomenat Qatar. Si realment representa Catalunya potser s’hauria de preguntar als catalans i catalanes com volen ser representats. Amb una samarreta amb publicitat d’una dictadura homòfoba?

Dic tot això perquè al món del futbol, on treballa Guardiola, sembla ser que els homosexuals no tenen cabuda i de fet el futbol és un dels esports més homòfobs que existeixen actualment. Quina Catalunya pot representar doncs un equip on no hi cap gai (obertament, vull dir)? Quina Catalunya és aquesta?

Dic tot això perquè pot donar la sensació pel que ha dit Guardiola que si guanya el Barça guanya Catalunya i si perd el Barça perd Catalunya i això és un pensament subjectiu d’ell.

Es pot estimar Catalunya i no estimar el futbol. Es por estimar Catalunya i no estimar el Barça. Es pot fins i tot estimar Catalunya i ser del Reial Madrid (algú hi deu haver!) O és que la gent que viu a Madrid que és del Barça resulta que no s’estimen Madrid?

El dia que al Barça hi hagi obertament algun jugador gai, el dia que el Barça no porti publicitat d’una dictadura homòfoba anomenada Qatar, el dia que els jugadors del Barça parlin en català, el dia que el futbol m’agradi, el dia que el futbol no sigui el gran negoci de les cadenes televisives, el dia que el futbol es faci de dia per no malgastar electricitat, quan passi tot això, llavors jo no m’atreviré a parlar del Barça no com si fos Catalunya però si que em sentiré identificat amb el club. Però mentrestant per mi no deixa de ser una empresa privada que fa negocis amb dictadures homòfobes i on al seu esport reina, reina l’homofòbia.

Si el Barça és més que un club per alguns també fora bo que fos més que un club a l’hora de fer negocis amb dictadures homòfobes. Si el Barça vol representar Catalunya a l’exterior llavors això hauria de ser incompatible amb portar publicitat d’un emirat on els homosexuals van a garjola per ser homosexuals.  De fet fins i tot no portant això a la samarreta em sembla que un esport on els homosexuals no tenen cabuda no pot representar un país on els homosexuals no estan discriminats a la llei.

I per cert, parlant de Barcelona i no pas del Barça fins  i tot el Barça no veig que pugui representar bé ja no sols a Catalunya sinó tampoc a la seva gran capital. Barcelona és una de les ciutats més gay-friendly del món. Com pot voler un club PRIVAT que portarà PUBLICITAT d’un EMIRAT HOMÒFOB a la samarreta d’un ESPORT SUPERHOMÒFOB voler representar Barcelona?

VISCA BARCELONA! VISCA CATALUNYA!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s