(BARCELONA GAY LIVE BLOG)

FELICITATS, PSC!

Joaquim Nadal i Farreras

Image via Wikipedia

M’imagino que més d’un o d’una es deu pensar que el títol d’aquest post és una manera irònica de mostrar el rebuig al fet de que el PSC hagi preferit “triar PSOE en comptes de Catalunya”.

Doncs bé, em sap greu per l’Artur Mas i en Duran i Lleida, però aquest blog no s’afegirà al sentir majoritari i de fet faré tot el contrari: felicitar realment al PSC per haver triat els interessos de Catalunya als interessos del PSC.

Només caldrà llegir els diaris demà i veure el TN de TV3 per veure el mal que li farà al PSC no haver trencat la disciplina de vot del PSOE.

Hi haurà molta gent que s’indignarà amb aquest partit perquè veient que tot els altres partits catalans voten pel fons de competitivitat i el PSC simplement vota el mateix que el PSOE doncs trobaran que el PSC és un partit que pensa més en el PSOE que en Catalunya.

Bé, he d’admetre que a Duran i Lleida i a Artur Mas els ha sortit la jugada perfecta però a mi em sembla que el PSC és l’únic partit català que està fent ben les coses tenint en compte que vivim en un món glogalitzat. Fa poques hores Grècia ens ha tornat a donar un altre ensurt. El govern central ha de mostra al món que lluita per reduir el dèficit. Si dóna el fons de competititivitat ABANS D’HORA el seu dèficit puja. Això és el que necessiten els mercats internacionals? Artur Mas sembla actuar com s’hi tant se li fotessin els mercats internacionals.

Des de CiU sempre se’ns ha presentat que el govern central ens deu el fons de competitivitat. El govenr central l’únic que està fent és mirar per l’interès de l’estat i com que fins al 2013 no te obligació d’avançar el fons doncs no ho vol fer. I d’aquesta manera pot mostrar menys dèficit als mercats internacionals? A mi no em sembla que estiguin actuant tan malament. S’ha de tenir en compte que l’estat no només té el fons de Catalunya per pagar …

El problema de Catalunya no és que no arribi aquest fons ara. El problema de Catalunya és que té un dèficit enorme i al mateix temps la seva solidaritat fa que tingui menys recursos. Doncs que vagin els partits catalans a Madrid i diguin que volen ser menys solidaris. A mi això és el que m’emprenya: que siguem tan solidaris i després tinguem tan de dèficit! Els alemanys són solidaris perquè s’ho podem permetre!

Per cert, això de que el PP català formi part d’aquest grup de partits catalans que votaran aquesta moció tan patriòtica em fan venir dubtes sobre tot plegat.

Felicitats doncs al PSC. Tot el que faci que l’Estat Espanyol generi dubtes als mercats internacionals  no potser bo per Catalunya i vosaltres heu estat l’únic partit català que ha demostrat estar a l’alçada de la situació crítica en què estem. Qualsevol baralla econòmica entre l’Estat i Catalunya provocaria més desconfiança als mercats internacionals i això faria que encara ens costés més rebre crèdit. Vosaltres ho heu evitat. La resta de partits catalans, cadascú per motius diferents,  simplement han preferit pensar en el curt termini i això els farà guanyar vots. Felicitats, senyor Nadal!

No volia acabar sense dir que trobo molt estrany que mentre hi ha campanya CiU hagi congelat parlar de retallades però no hagi congelat això del fons de competitivitat. Quin encert presentat aquesta moció aquests dies d’eleccions i al mateix temps no parlar de retallades. Una altra genialitat d’Artur Mas?

Ahir Duran i Lleida va dir que ells no havien tancat cap quiròfan. O sigui que se’ns diu fa unes setmanes que s’hauran de fer retallades i que hi haurà quiròfans tancats per la tarda i ara el senyor Duran i Lleida no se’n recorda. Si tan malament estem que necessitem que ens avancin el fons de competitivitat com potser que es congelin les retallades simplement perquè hi ha eleccions? Quants diners haurà malgastat Catalunya simplement perquè CiU ha decidit començar les retallades després d’eleccions? És això pensar en el bé de Catalunya? És això una manera de donar CREDIBILITAT a Catalunya?

Si CiU realment pensés en el bé de Catalunya i no de CiU no hagués congelat les retallades. Si s’ha d’estalviar quan abans es comenci millor! Si CiU realment pensés en el bé de Catalunya i no en CiU tindria en compte la imatge que el govern espanyol ha de donar als mercats internacionals sobre la contenció dle dèficit i hagués trobat una manera silenciosa d’arreglar això del fons de competitivitat. Però per desgràcia els interessos de CiU estan per sobre dels de Catalunya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s