(BARCELONA GAY LIVE BLOG)

#acampadabcn vs #fcb

The FC Barcelona team take an open-top bus aro...

Image via Wikipedia

Aquest cap de setmana ens podem trobar en una situació complicada ja que aquest diumenge és la final de la Champions League i la Plaça Catalunya és un lloc que, guany o no guanyi, el Barça, hauria d’estar dsiponible, per a l apossible celebració.

Deixant de banda la meva animadversió pel fet que el Barça porti això de la Qarar Foundation a la samarreta hem sembla molt lògic que la gent del Barça tinguin la Plaça per poder celebrar, si s’escau, guanyar a Wembley. Però, és clar això suposa que l’acampada haura de sortir de Plaça Catalunya durant almenys une shores. I és clar, un cop l’acampada marxa de Plaça Catalunya serà molt difícil que torni.

Per experìència pròpia estic convençut que qualsevol disputa on surti el Barça pel mig aquest té totes les de guanyar perquè a més de tenir un munt de seguidors els mitjans de comunicació li són més que favorables. Dic això perquè em sembla que a la gent de #acampadabcn li interessa fer tot el posible per no quedar com qui posa impediments a les celebracions del Barça.

Personalment per mi és molt més important el que està passant a Plaça Catalunya que les celebracions perquè una empresa privada guanyi un títol a Londres però jo crec que a la gent de #acampadabcn el que els hauria d’interessar és agrandir el nombre de gent que els hi dóna suport.

De totes maneres potse rtot això podria servir perquè ens adonem de la manipulació a la quals estem immersos amb això del futbol. Milers i milers de persones anirna a Canaletes si guanya el Barça però pel fet que el Barça porti una samarreta amb la Qatar Foundation que dóna premis amb el nom d’un radical que vol la matança dels homosexuals ningú es congrega per protestar.

Lluitar contra el poder del Barça és una casa perduda (però jo no defalleixo) i més tenint en compte que hi ha molta transversalitat en els seus sguidors. És veritat que la gent que anirà a Wembley i que segeix al Barça per les finals sol ser gent de diners però quan el Barça gunaya a Canaletes hi ha gent de tota classe. 

A TV3 des de fa dècades sempre parlen del Barça i mai he sentit veus crítiques amb tot el que representa. La manipulació és total.  

En aquest blog intento lluitar contra coses com que el Barça porti una dictadura homòfoba. Em molesta que els mitjans d’aquí no siguin crítics amb el món dle futbol i vulguin mostrar al Barça com “més que un club” quan aquest club accepta diners d’una dictadura homòfoba.

Però una cosa és que no m’agradi el que fa el Barça juntant-se amb la Qatar Foundation i una altre que vagi en contra de les celebracions.

He estat en celebracions del Barça i és quelcom inoblidable. Fins i tot per algú que com jo no agrada de futbol. Hi ha gent d’aquí, gent d’allà, gent jove, gent vella, i és quelcom ple de bones vibracions.

Dic això perquè encara que jo estic tot el dia criticant al Barça per pactar amb Qatar, crec que la ciutat és de tots i com una final de Champions no es celebra cada dia, crec que és molt comprensible que es faci ot el possible perquè Plaça Catalunya estigui lliure per a les celebracions.

Per desgràcia, aquesta mateixa reflexió serà aprofitada per altres per voler desfer-se de l’acampada.

Personalment jo el que faria és portar l’acampada a un altre lloc de Barcelona durant uns dies (potser a Pedralbes???) Això pot semblar n pal però la gnet de #acampadabcn es guanyaria tot el respecte de milions de seguidors del Barça. Es tractaria de trobar un pacte.

Una altre opció és dir que d’aquí no sortim i que les nostres reivindicacions són més importants que el futbol. Si es donés aquest cas llavors #acampadabcn semblaria un grup minoritari i radical i no crec que això convingui gens! I aquí ho està dient que no agrada gens del futbol!

Em sembla que és tot qüestió de tacte. Una #acampadabcn que sortís corrents de plaça perquè juga el Barça em semblaria lamentable perquè demostraria que l’acampada dóna més importància a un partit de futbol que a unes reivindicacions dels indignats. Per na altra banda una #acampadadbcn que és plantés a la Plaça i no tingués ne compte a tota la gnet dle Barça que necessiten tenir la Plaça lliure per possibles celebracions em sembla que seria també lamentable perquè seria insensible a milions de gent de Barcelona que és del Barça.

Aquesta final de Wembley potser també una gran oportunitat de #acampadabcn de guanyar prestigi o perdre’l del tot.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s