(BARCELONA GAY LIVE BLOG)

#acampadabcn i #champions poden ser compatibles

Plaça Catalunya at night.

PLAÇA CATALUNYA

No és pas aquest blog un lloc precisament de gran adoració del futbol i menys quan pel mig hi ha samarretes amb la Qatar Foundation però el sentit comú en diu que no és possible celebrar la Champions i mantenir l’acampada a Plaça Catalunya si no es fa alguna petita modificació.

He estat llegint tweets i veient #bandaampla i coincideixo totalment que és molt més important un moviment social que cerca millorar les coses que la celebració per part d’un equip. Això està molt bé però com a persona que ha viscut celebracions de Champions anys anteriors (quan estàs al centre i hi ha una celebració així, què has de fer, sinó afegir-te …) em sembla que tenint en compte el munt de gent que pot anar cap a Plaça Catalunya no potser que l’acampada estigui al mig. I no ho dic perquè estigui en contra de l’acampada ho dic per la seguretat de la gent! És impensable que amb la gentada que una celebració així comporta l’acampada no pataixi mal en les tendes, etc!

Dic tot això perquè si #acampadabcn es mostra inflexible llavors els mossos els hauran d’envoltar per donar-los seguretat o bé els hauran de desallotjar i cap de les dues possibilitats la trobo bé. Em sembla que ja tenen prou merder els mossos en una celebració de Champions com per haver d’estar també pendent d e l’acampada. Hem de recordar que quan s’acaben aquestes celebracions sempre sol haver greus aldarulls per Plaça Catalunya o Rambla. Si l’acampada segueix dubto que els Mossos puguin assegurar la seguretat dels acampats!

Per una altra banda entenc que els acampats no vulguin marxar. Si marxen potser després no podran tornar i amb l’excusa del Barça els hauran fotut fora.

Jo el que proposo és fer quelcom amb sentit comú. La idea seria continuar a la Plaça però posant tot el material en un lloc segur!!!

La gent de l’#acampadabcn s’haurien de donar pressa a donar una solució per aquest dissabte a la nit. Si simplement no es fa res és evident que algú altre haurà de prendre una decisió.

Aquesta és una oportunitat única pels acampatats de guanyar-se més adeptes: fent les coses d’una manera sensata!

Uns acampats que deixin la Plaça ara mateix per a la gent del Barça seria quelcom patètic però uns acampats sense cap flexiblitat i sentit comú que es queden a la Plaça i esperen que els altres tots s’adaptin a ells seria una manera de perdre el favor de molta gent.

El cap de setmana de les eleccions a les places de l’estat no van viure cap escena violenta perquè la policia no va actuar. I no va actuar perquè hi va haver sentit comú!!

Aquest cap de setmana de la Champions pot ser funesta per l’#acampadabcn si no facilita les coses per a les celebracions. És un momnet molt delicat i gent que està en contra de les acampades pot aprofitar per fer fins i tot merder i depsrés passar la mala imatge als acampats. 

JUSTAMENT PERQUÈ L’ACAMPADA ÉS MOLT MÉS IMPORTANT QUE UNA CHAMPIONS CAL QUE UNA CHAMPIONS NO PUGUI FER MALBÉ L’ACAMPADA. i PER AIXÒ ÉS NECESSARI ACTUAR AMB SENTIT COMÚ I GUARDAR TENDES, PANCARTES, ETC EN UN LLOC SEGUR DE MANERA QUE QUEDI TOTA LA PLAÇA LLIURE PER LA POSSIBLE CELEBRACIÓ DEL BARÇA. UNA CELEBRACIÓ ON EVIDENTMENT TAMBÉ ESTARIEN ELS INDIGNATS AMB ELS SÍMBOLS, ETC.

HO QUE VULL DIR AMB TOT AIXÒ ÉS QUE SI LES COSES ES FAN BÉ LA CELEBRACIÓ DE LA CHAMPIONS POT SER UNA OPORTUNITAT ÚNICA PERQUÈ LA INDIGNACIÓ SE SUMI A LES FESTES I GUANYI EN RESPECTE. SI LA GENT DE L’ACAMPADA ES VOL APOLTRONAR  A LA PLAÇA IGUAL QUE MOLTS POLÍTICS FAN AMB ELS SEUS ESCONS, LLAVORS NO QUEDARÀ UN ALTRE REMEI PER LA SEVA SEGURETAT QUE TANCAR-LOS AMB UN CORDÓ DE SEGURETAT O FOTRE’LS FORA I AIXÒ SERIA NEFAST PER LA IMATGE DE L’ACAMPADA.

Apremguem del Barça! Què ha fet el Barça: ha posat la seva pantalla gegant excepcionalment en un altre lloc. Doncs perquè no pot l’#acampadabcn excepcionalment guardar les coses en un altre lloc per unes hores?

Si realment l’#acampadabcn es vol que tingui èxit crec que s’ha de fer un sacrifici i aquest cap de setmana muntar i desmuntar o buscar solucions imaginatives.

Fa uns quants anys a prop de la Plaça Catalunya durant mesos hi havia un xicot que sempre anava amb un carro de la compra i un ordinador. Així durant mesos. Doncs bé, després de la Champions de París mai més vaig tornar al xicot. Mai he sabut que va passar.

Si els acampats no marxen de la Plaça la nit de la Champions hi haurà l’excusa per treure’ls. Si marxen tot dient quan tornaran demostraran fortalesa.

Potser estic equivocat en tot el que estic dient però bé em sembla que almenys s’ha de pesnar sobre què es fa aquest cap de setmana perquè l’acampada s’hi juga molt.

Tot el món estarà pendent del que passa a Plaça Catalunya si el Barça guanya. És una oportunitat única d’intentar donar la imatge que més ens agrada de nosaltres. Personalment a mi la imatge que m’agradaria seria de que no es pogués associar de cap manera cap acte de violència amb l’acampada. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s