(BARCELONA GAY LIVE BLOG)

MÉS QUE FUTBOL?, 30 MINUTS, TV3

Johan Cruyff won La Liga four consecutive time...

JOHAN TAMPOC AGRADA DE LA SAMARRETA AMB PUBLICITAT

Aquest 5 de juny de 2011 el programa de 30 minuts de TV3 està enfocat al Barça i es diu MÉS QUE FUTBOL?

Una de les preguntes que es fan al programa és si el Barça pot ser un referent social?

La veritat és que pel que he llegit a la premsa estrangera és evident que aquest equip pot ser un referent ja que pel que es veu la manera com guanya aquest equip pot ser una referència.

Suposo que moltes coese que es diran sobre el Barça estaré d’acord. I és justament per tot això la raó per la qual estic ran emprenyat que el Barça estigui embrutant tota una manera de fer per culpa de la Qatar Foundation.

Potser pot donar la sensació que parlant tant de la Qatar Foundation no vegi totes les coses bones que té el Barça. I tant que les veig! Justament és aquesta la raó per la qual m’emprenya que el Barça s’ajunti amb Qatar. Aquesta part l’embruta.

Se suposa que un dels grans valors dle Barça són els seus valors. I suposo que per això algú deu pensar que el Barça podria ser un referent social.

Doncs bé, jo el que vull fer veure és que s’ha d’anar molt en compte perquè encara que molts valors del Barça són boníssims té uns altres valors que no són gens bons.

M’esgarrifa pensar que el Barça es pugui portar a les escoles com un referent perquè això vol dir que no s’està tenint en compte que el Barça de Messi té dos aspectes negatius:

– per una banda, pel simple fet de se run equip de futbol de primera això ja vol dir que està envoltat d’homofòbia: homofòbia als camps on maricón és l’insult habitual. I també homofòbia a l’equip ja que mentre hi trobem homosexuals a la tele, a la política, etc, al futbol no en trobem! Com potser referència social un club on suposadament tots són heteros i on es viu en um ambient d’homofòbia permannet. Em sembla que s’ha d’anar molt en compte amb això.

– per una altra banda, el Barça d’aquests propers anys guanyarà segurament més títols gràcies a uns diners. Aquests diners vene de Qatar. Són moltíssims diners i el Barça accepta aquests diners i porta Qatar Foundation a la samarreta. Fa pocs dies vaig rebre un comentari contra l’homosexualitat i que acabava dient VISCA QATAR, VISCA BARÇA. Tenint en compte que a Qatar l’homosexualitat està penada amb la presó un s’hauria de preguntar quina referència social pot ser un equip que porta publicitat d’un lloc així.

En definitiva el Barça, tal com està el futbol actualment i tal com estan les coses a Qatar actualment de cap manera pot ser un referent social a un lloc on es respectin els drets dels homosexuals. 

Imaginen-nos per un moment un jugador homosexual del Barça que vulgués sortir de l’armari. Doncs bé es trobaria amb l’homofòbia dels camps, es trobaria un equip on tots fan d’heteros i es trobaria amb un equp que mai fa cap campanya contra l’homofòbia. I per més INRI hauria de portar una samarreta d’un emirat on gent com ell van a la presó.

Des de fa anys el racisme s’està intentant treure dels camps. Perquè no es fa el mateix de l’homofòbia?

També es podria afegir que a més de ser un esport d’heteros, el Barça de Messi és un esport d’homes. D’homes heteros suposadament.

En resum que el Barça actual pot ser referent per certes coses però sempre que es deixin ben clares de que no és referent.

També s’hauria d’anar amb compte de certs aspectes relacionats amb el futbol que s’utilitzen per enfortir certes ideologies. No cal oblidar que Guardiola pot ser un gran referent com entrenador a l’igual que Salvador dalí pot ser un gran referent com a pintor però hi ha aspectes molt discutibles fora dels seus camps. Guardiola no ha tingut cap problema en parlar meravelles de la dictadura de Qatar dient que és un lloc de llibertat, donar suport a una molt qüestionada Qatar 2022 i associar-se a la banca, és a dir amb els poderosos, amb els anuncis de Bance de Sabadell.

Dic tot això perquè tinc la sensació que s vol aprofitar els grans avantatges de La Masia per voler fer un refernet que no ho pot ser de cap manera per ser un refernet on només hi ha homes i amés suposadament heteros i on el seu entrenador, fora de camp, sempre se’n va amb els rics. Un equip així només pot ser referència pot ser per Duran i Lleida i amics. 

Si el Barça fos més que un club participaria al Pride Barcelona per ajudar a lluitar contra l’homofòbia, Perquè no ho fa. Doncs no ho fa perquè la lluita contra la discriminació contra els homosexuals no forma part dels seus valors. Admetre diners d’una dictadura homòfoba i masclista sí que forma part dels seus valors. Per desgràcia i mentre ningú protesti i el Barça rectifiqui i torni a ser un club digne per a tots els ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s